Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie świetnie sprawdzi się w roli przekąski lub na kolację. Smakuje najlepiej na ciepło. Potrawy z ciasta francuskiego są szybkie, proste i bardzo smaczne. A faszerować możemy je tym, co lubimy najbardziej :)
Camembert zapiekany w cieście francuskim z dodatkiem żurawiny. Dla osób, któr...
Odsłon: 1688
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 325
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 325
Składniki
Brokuły wrzucamy na wrzącą lekko osoloną wodę i gotujemy 5 minut od zagotowania. Przelewamy zimną wodą i kroimy na drobne kawałki (można rozgnieść widelcem). Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na maśle. Doprawiamy solą i pieprzem (powinno być dość ostre - możemy dodać też trochę papryki ostrej lub chili). Przekładamy do brokułów. Ser żółty ścieramy na grubych oczkach, ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Dodajemy do warzyw. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Każde ciasto francuskie kroimy na 15 kawałków (razem 30 szt.). Na jeden kwadrat nakładamy farsz, przykrywamy drugim kwadratem, brzegi zaciskamy widelcem (możemy zrobić też inne kształty, np. trójkąty). Górę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Panierowane jajka z farszem
Przekąski
Bruschetta ze szpinakiem
Przekąski
Mój imprezowy stół.
Przekąski
Wielkanocna babka z kuskusu na zielono, z kremem chrzanowym i kolorowymi jajkami przepiórki
Panierowane jajka z farszem
Niezwykłe jajka z farszem. Po ugotowaniu panieruje się je w bułce tartej i sm...
Odsłon: 23
Bruschetta ze szpinakiem
Moja propozycja na pyszne i szybkie śniadanie, kolację lub przekąskę imprezow...
Odsłon: 634