Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tych pasztecikach zamknięta jest esencja smaków tradycyjnego rosołu. Danie to pozwala w całości wykorzystać mięso i warzywa pozostałe po rosole. To ciekawa alternatywa dla zwykłych pasztecików z mięsem.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1247
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 211
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4004
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 973
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1247
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 211
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4004
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 973
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na niewielkie kawałki i razem z warzywami mielimy w maszynce. Masę wyrabiamy, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. Ciasto francuskie rozkładamy i lekko rozwałkowujemy. Farsz układamy 1-2 cm od brzegu ciasta, po czym ciasto zawijamy w rulon, następnie dzielimy go na około 3cm kawałki. Paszteciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy śmietaną (lub roztrzepanym jajkiem) i posypujemy makiem. Paszteciki pieczemy 25 minut (lub dłużej, aby miały zloty kolor) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Paszteciki można podawać ciepły lub na zimno.