Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te nietypowe paszteciki bardzo nam wszystkim smakowały:). Powstały przypadkiem, kiedy został mi nadmiar "ruskiego" farszu a okazały się tak świetne, że były prośby o dokładkę:).
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 524
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2719
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 740
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3357
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 524
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2719
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 740
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 3357
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Cebulę i boczek kroimy. Na suchej patelni podsmażamy boczek a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodajemy cebulę. Smażymy do miękkości, co jakiś czas podlewając wodą. Ziemniaki rozgniatamy razem z twarogiem, dodajemy cebulę, boczek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Każdy arkusz ciasta francuskiego kroimy na 8 równych prostokątów. Na środek 4 z nich układamy dużą ilość farszu, przykrywamy pozostałymi kawałkami ciasta (dla efektu wizualnego możemy je ponacinać). Brzegi mocno dociskamy widelcem, smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut.
Boczek podsmażamy na suchej patelni, posypujemy nim paszteciki.