Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki, które sprawdzą się jak najbardziej jako przekąska na ciepło jak i na zimno. Są wytrawne ze szpinakiem, połączeniem smaku sera camembert i feta. Idealny także jako dodatek do zupy.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 78
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 186
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną drobiową konserwę w słoikach z ga...
Odsłon: 78
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 186
Na wywarze warzywnym zrobiłam o to to ….
Odsłon: 13
Składniki
Farsz: Jeśli mamy świeży szpinak, to posiekać drobniej, a jak mrożony to bezpośrednio dać na patelnię. Szpinak podsmażyć na maśle i podlać ok. 2 łyżkami wody. Poczekać, aż odparuje Ser feta odsączyć z wody i pokroić w kostkę 1*1 cm. Ser camembert pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać, drobno posiekać i rozetrzeć z odrobiną soli. Pietruszkę drobno posiekać. Wszystkie składniki razem zmieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ciasto francuskie wyciągnąć z lodówki i rozwinąć. Pionowo i równomiernie rozkładać farsz równolegle na cieście. Po każdym zwinięciu co 5 cm wycinać paszteciki np. nożem do pizzy i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Z takiej porcji wychodzi około 1 blacha pasztecików). Jajko roztrzepać i posmarować z wierzchu paszteciki.
Paszteciki piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza na grzaniu góra/dół przez około 17-20 minut. Po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. Smacznego:)!!!