Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli coś w świecie kulinarnym może zaskoczyć, z pewnością mogą być to paszteciki z kaszanką;). Poniżej przepis, ocenę zostawiam Wam:).
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5287
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2421
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5287
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2421
Składniki
Kaszankę wyciągamy z osłonki. Posiekaną drobno cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kaszankę, na sam koniec wbijamy jajko, podsmażamy aż się zetnie. Studzimy.
Ciasto francuskie przekrawamy wzdłuż na pół. Na środek każdego płatu wykładamy farsz, boki zwijamy i sklejamy ze sobą, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia tak by klejenie było pod spodem.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 15-20 minut. Studzimy i kroimy na nieduże kawałki.