Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie jem kupnych pasztetów, jak mam ochotę na pasztet to robię swojski :))) ale bez wątróbki bo nie przepadam :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9118
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
mięso umyć. Antrykot i kurczaka gotuję (i mam wywar na rosół), łopatkę kroję w paski takiej wielkości żeby później weszły do maszynki do mielenia mięsa i obsmażam na patelni. Cebulę również obsmażam na złoty kolor. Ugotowane i usmażone mięso studzimy.
Mielimy w maszynce do mięsa: mięso, cebulę, czosnek. Do zmielonego mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy wszystko razem mieszamy na jednolitą masę, gdy nam wyjdzie zbyt suche można dodać wodę lub wywar z mięsa.
2 keksówki smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą następnie wkładamy wyrobione mięso i wygładzamy, wierzch smarujemy jajkiem. Pieczemy w piekarniku ok 1-1,5 godziny w 180 stopniach. Smacznego
Ostatnio wyszło mi zbyt dużo tego pasztetu i spróbowałam go zamrozić na później. Po rozmrożeniu wszystko było ok i smakował tak jak przed mrożeniem.