Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet drobiowy ma bardzo długą tradycję szczególnie w europie środkowej i północnej, ale też w Wietnamie czy Laosie. Najbardziej znane przepisy pochodzą z Belgii, Francji, Polski i z kręgu kulturowego Aszkenazyjczyków (wschodniej diaspory żydowskiej) . Bez względu na to skąd pochodzą rozmaite jego wersje , stanowią doskonałe połączenie ziół , przypraw w daniu. Jedną z takich wersji jest Połączenie kuchni Bliskiego wschodu , Hiszpanii i Europy wschodniej .
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1440
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3226
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 358
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1440
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3226
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 358
Składniki
Pasztet robimy tak - blanszujemy cebulkę wpierw, następnie dodajemy pozostałe składniki włącznie z wątróbką. Dusimy razem od 25 do 30 minut , Następnie odstawiamy (w tym czasie jeśli ktoś nie chce mieć kawałków np. Tymianku lub Listków laurowych w daniu , to powinien je wyciągnąć) . Całość blendujemy na w miarę gładką masę malakserem lub food procesorem . Taką masę wstawiamy do formy np. wyłożenej orzechami czy ziarenm słonecznika ,przykrywamy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Konfiturę Marchewkową robimy tak - Wszystkie wymienione składniki począwszy od utartej marchewki aż po 4 listki laurowe , wstawiamy do naczynia i dusimy maksyminie od 1.5 do 2 godzin . Konfitrurę podajemy wraz z pasztetem z dodatkiem świeżego pieczywa :)