Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet drobiowy ma bardzo długą tradycję szczególnie w europie środkowej i północnej, ale też w Wietnamie czy Laosie. Najbardziej znane przepisy pochodzą z Belgii, Francji, Polski i z kręgu kulturowego Aszkenazyjczyków (wschodniej diaspory żydowskiej) . Bez względu na to skąd pochodzą rozmaite jego wersje , stanowią doskonałe połączenie ziół , przypraw w daniu. Jedną z takich wersji jest Połączenie kuchni Bliskiego wschodu , Hiszpanii i Europy wschodniej .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11296
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Pasztet robimy tak - blanszujemy cebulkę wpierw, następnie dodajemy pozostałe składniki włącznie z wątróbką. Dusimy razem od 25 do 30 minut , Następnie odstawiamy (w tym czasie jeśli ktoś nie chce mieć kawałków np. Tymianku lub Listków laurowych w daniu , to powinien je wyciągnąć) . Całość blendujemy na w miarę gładką masę malakserem lub food procesorem . Taką masę wstawiamy do formy np. wyłożenej orzechami czy ziarenm słonecznika ,przykrywamy i wstawiamy do lodówki aż stężeje. Konfiturę Marchewkową robimy tak - Wszystkie wymienione składniki począwszy od utartej marchewki aż po 4 listki laurowe , wstawiamy do naczynia i dusimy maksyminie od 1.5 do 2 godzin . Konfitrurę podajemy wraz z pasztetem z dodatkiem świeżego pieczywa :)