Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej robię go na wielkanocny stół i podaję z domowym chrzanem, ćwikłą lub sosem czosnkowym. Ten bezmięsny pasztet jest też dobrą propozycją na uroczystości, spotkania rodzinne czy po prostu na co dzień.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1142
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1142
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na grubych oczkach, cebulę drobno kroimy. Pieczarki ścieramy na grubych oczkach i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do jajek i cebuli. Dosypujemy bułkę tartą, parmezan, posiekaną drobno zieleninę, 3 surowe jajka, dolewamy śmietanę. Wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą. Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą keksówkę i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. Podajemy z ćwikłą, sosem czosnkowym lub domowym chrzanem.