Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej robię go na wielkanocny stół i podaję z domowym chrzanem, ćwikłą lub sosem czosnkowym. Ten bezmięsny pasztet jest też dobrą propozycją na uroczystości, spotkania rodzinne czy po prostu na co dzień.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 310
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2503
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 310
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2503
Składniki
Ugotowane na twardo jajka ścieramy na grubych oczkach, cebulę drobno kroimy. Pieczarki ścieramy na grubych oczkach i podsmażamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do jajek i cebuli. Dosypujemy bułkę tartą, parmezan, posiekaną drobno zieleninę, 3 surowe jajka, dolewamy śmietanę. Wszystko razem dokładnie mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem i kurkumą. Przekładamy na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą keksówkę i pieczemy w 180 stopniach 1 godzinę. Podajemy z ćwikłą, sosem czosnkowym lub domowym chrzanem.