Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny wegetariański pasztet, pyszny sam w sobie i do pieczywa.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 246
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8927
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 246
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1472
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8927
Składniki
Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, przysmażamy na patelni, na oleju, wrzucamy do sporej miski, studzimy. Posiekaną cebulkę również przysmażamy na złoto, przekładamy do pieczarek (bez tłuszczu), studzimy. Potem dodajemy posiekane drobno jaja na twardo, starty ser, bułkę tartą, surowe jaja, przyprawy, majonez i musztardę (opcjonalnie), zieleninę, wyrabiamy wszystko dokładnie. Foremkę keksową o wymiarach 10x25 cm smarujemy tłuszczem, wykładamy masę, ugniatamy ją równomiernie, z wierzchu smarujemy cieniutko olejem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy pasztet i pieczemy około 55 - 60 minut, jeśli zauważymy, że pod koniec pieczenia przypieka nam się za bardzo z wierzchu, przykrywamy go folią aluminiową i pieczemy dalej do końca wyżej wymienionego czasu (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). UWAGA: Pasztet kroi się ładnie kiedy całkiem wystygnie. Smacznego !