Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 143 Ocena: 9488
Dodano: 01.02.2017
Odsłon: 17911
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, przysmażamy na patelni, na oleju, wrzucamy do sporej miski, studzimy.
Posiekaną cebulkę również przysmażamy na złoto, przekładamy do pieczarek (bez tłuszczu), studzimy.
Potem dodajemy posiekane drobno jaja na twardo, starty ser, bułkę tartą, surowe jaja, przyprawy, majonez i musztardę (opcjonalnie), zieleninę, wyrabiamy wszystko dokładnie.
Foremkę keksową o wymiarach 10x25 cm smarujemy tłuszczem, wykładamy masę, ugniatamy ją równomiernie, z wierzchu smarujemy cieniutko olejem.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy pasztet i pieczemy około 55 - 60 minut, jeśli zauważymy, że pod koniec pieczenia przypieka nam się za bardzo z wierzchu, przykrywamy go folią aluminiową i pieczemy dalej do końca wyżej wymienionego czasu (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie).
UWAGA: Pasztet kroi się ładnie kiedy całkiem wystygnie.
Smacznego !
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

konhambos 24 marca 2017Zgłoś do usunięcia
wyglada przepysznie i pewnie bedzie tak smakowal, Swietny przepis.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 09 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
super pasztet,ale bym zjadła,przepis kradnę:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

BEATA1978 09 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Smaczne połączenie :)5 Kto głosował? | Odpowiedz

kasia-p 03 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Biorę przepis, super pasztet :)7 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 02 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Przepyszny,robię kiedy mam "nadwyżkę" jajek dodaję zamiast pietruszki dużo szczypiorki :)))6 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 02 lutego 2017Zgłoś do usunięcia
Ubóstwiam te smaki <3 Koniecznie podbiorę <310 Kto głosował? | Odpowiedz