Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny wegetariański pasztet, pyszny sam w sobie i do pieczywa.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 564
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3656
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 227
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 288
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 564
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3656
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2812
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 227
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 288
Składniki
Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce na dużych oczkach, przysmażamy na patelni, na oleju, wrzucamy do sporej miski, studzimy. Posiekaną cebulkę również przysmażamy na złoto, przekładamy do pieczarek (bez tłuszczu), studzimy. Potem dodajemy posiekane drobno jaja na twardo, starty ser, bułkę tartą, surowe jaja, przyprawy, majonez i musztardę (opcjonalnie), zieleninę, wyrabiamy wszystko dokładnie. Foremkę keksową o wymiarach 10x25 cm smarujemy tłuszczem, wykładamy masę, ugniatamy ją równomiernie, z wierzchu smarujemy cieniutko olejem. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, wkładamy pasztet i pieczemy około 55 - 60 minut, jeśli zauważymy, że pod koniec pieczenia przypieka nam się za bardzo z wierzchu, przykrywamy go folią aluminiową i pieczemy dalej do końca wyżej wymienionego czasu (funkcja grzania góra - dół, bez termoobiegu, na środkowym poziomie). UWAGA: Pasztet kroi się ładnie kiedy całkiem wystygnie. Smacznego !