Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet warzywny z soczewicą
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14609
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6023
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13286
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1512
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14609
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6023
Składniki
- Soczewicę wypłukać na sicie. - Przesypać do garnka zalać wodą, dodać liść laurowy oraz ziele angielskie. - Gotować pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. Gotujemy do czasu rozpadnięcia się soczewicy na jednolitą masę. Odstawiamy do wystudzenia. - Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tarce jarzynowej. Czosnek i cebulę drobno kroimy. - Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy na niej warzywa do miękkości. - Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawy. Zdejmujemy z gazu. Dodajemy ugotowaną soczewicę i mieszamy do uzyskania jednolitego koloru. - Ostawiamy do wystudzenia. - Do przygotowanej masy dodajemy pojedynczo jajka i mieszamy łyżka. Przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Kroimy po całkowitym wystudzeniu.