Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z ciecierzycy.

Pasztet z ciecierzycy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13414

Dodano:

Odsłon: 8531

Smaczny,typowe danie wegetariańskie.

Składniki

  • ciecierzyca 50 dkg
  • pieczarki 30 dkg
  • seler kawałek
  • marchew 2
  • cebula 1
  • jajka 2
  • olej 3-4 łyzki
  • masło 1 łyzka
  • majeranek 1 łyzka
  • sól,pieprz do smaku
  • czosnek 3-4 ząbki
  • płatki owsiane 2-3 łyzki
  • bułka tarta do wysypania blaszki
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ciecierzyce namoczyć na noc,nastepnie ugotować z dodatkiem ziela angielskiego , liiści laurowych,dodac selera i marchew i ugotowac do miękkości ,wystudzic i zemlec

  2. na oleju usmażyc pieczarki razem zcebulką i dodać do ciecierzycy,dodać płatki

  3. do masy doddac jajka,majeranek,czosnek,doprawic solą i pieprzem,dokładnie wymieszać,blaszke wysmarować maslem,wysypac tartą bułką,włożyć ciecierzyce i piec do zrumienienia

  4. jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać wiecej płatków,a jeśli zbyt gęsta dodać 2 łyzki oleju itroche wywaru z gotowanej ciecierzycy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń