Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,typowe danie wegetariańskie.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
ciecierzyce namoczyć na noc,nastepnie ugotować z dodatkiem ziela angielskiego , liiści laurowych,dodac selera i marchew i ugotowac do miękkości ,wystudzic i zemlec
na oleju usmażyc pieczarki razem zcebulką i dodać do ciecierzycy,dodać płatki
do masy doddac jajka,majeranek,czosnek,doprawic solą i pieprzem,dokładnie wymieszać,blaszke wysmarować maslem,wysypac tartą bułką,włożyć ciecierzyce i piec do zrumienienia
jeśli masa jest zbyt rzadka można dodać wiecej płatków,a jeśli zbyt gęsta dodać 2 łyzki oleju itroche wywaru z gotowanej ciecierzycy