Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Państwu przygotowanie takiego pasztetu będziecie zachwyceni tak jak i ja
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 541
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 770
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej następnie posolić i pozostawić do czasu aż puści sok
Na rozgrzany olej dodać pachwinę pokrojoną w kostkę oraz cebulę podsmażyć na lekko rumiany kolor a następnie dodać marchew i korzeń pietruszki starty na tarce jarzynowej i także podsmażyć
Do startej odciśniętej cukinii dodać żółtka a białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, do całości dodać przyprawy, wystudzone warzywa z patelni z całą zawartością oraz wsypać kaszę. wymieszać dodać ubitą piane i także wymieszać
Przygotowane pasztety w foremkach 21/10 wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni na dnie piekarnika wstawić miskę z woda piec godzinę do ładnego zarumienienia się wierzchu pasztetów. Po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki
Pasztet idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub na kolację