Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Państwu przygotowanie takiego pasztetu będziecie zachwyceni tak jak i ja
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12355
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1392
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5512
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej następnie posolić i pozostawić do czasu aż puści sok
Na rozgrzany olej dodać pachwinę pokrojoną w kostkę oraz cebulę podsmażyć na lekko rumiany kolor a następnie dodać marchew i korzeń pietruszki starty na tarce jarzynowej i także podsmażyć
Do startej odciśniętej cukinii dodać żółtka a białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, do całości dodać przyprawy, wystudzone warzywa z patelni z całą zawartością oraz wsypać kaszę. wymieszać dodać ubitą piane i także wymieszać
Przygotowane pasztety w foremkach 21/10 wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni na dnie piekarnika wstawić miskę z woda piec godzinę do ładnego zarumienienia się wierzchu pasztetów. Po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki
Pasztet idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub na kolację