Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam Państwu przygotowanie takiego pasztetu będziecie zachwyceni tak jak i ja
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 65
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 639
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 65
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 639
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 70
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce jarzynowej następnie posolić i pozostawić do czasu aż puści sok
Na rozgrzany olej dodać pachwinę pokrojoną w kostkę oraz cebulę podsmażyć na lekko rumiany kolor a następnie dodać marchew i korzeń pietruszki starty na tarce jarzynowej i także podsmażyć
Do startej odciśniętej cukinii dodać żółtka a białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, do całości dodać przyprawy, wystudzone warzywa z patelni z całą zawartością oraz wsypać kaszę. wymieszać dodać ubitą piane i także wymieszać
Przygotowane pasztety w foremkach 21/10 wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni na dnie piekarnika wstawić miskę z woda piec godzinę do ładnego zarumienienia się wierzchu pasztetów. Po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki
Pasztet idealnie nadaje się na kanapki do śniadania lub na kolację