Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z cukinii z dodatkiem ziemniaków i marchewki to genialny dodatek do kanapek, świetna alternatywa dla pasztetów z mięsem. Doskonale smakuje podany z sosem czosnkowym lub solo, świetnie komponuje się podany z ryżem do obiadu. Pasztet z cukinii to bardzo wyraziste w smaku i proste w przygotowaniu danie.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102599
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Do dużej miski ścieramy na tarce o dużych oczkach umyte cukinie razem ze skórką. Obrane ziemniaki również ścieramy na tarce o dużych oczkach do tej samej miski. Starte warzywa odstawiamy na 1/2 godziny aby puściły sok. Następnie cukinię oraz ziemniaki dokładnie odsączamy z nadmiaru soku. Obrane marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Opłukany koperek również drobno siekamy.
Do cukinii i ziemniaków dodajemy startą marchew, cebulę, czosnek, koperek, jajka oraz bułkę tartą. Wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem oraz słodką i wędzoną papryką a następnie dokładnie razem łączymy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pasztet pieczemy około 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Upieczony pasztet studzimy w piekarniku.