Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z cukinii z dodatkiem ziemniaków i marchewki to genialny dodatek do kanapek, świetna alternatywa dla pasztetów z mięsem. Doskonale smakuje podany z sosem czosnkowym lub solo, świetnie komponuje się podany z ryżem do obiadu. Pasztet z cukinii to bardzo wyraziste w smaku i proste w przygotowaniu danie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1116
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 444
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 8344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1116
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11383
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 444
Składniki
Do dużej miski ścieramy na tarce o dużych oczkach umyte cukinie razem ze skórką. Obrane ziemniaki również ścieramy na tarce o dużych oczkach do tej samej miski. Starte warzywa odstawiamy na 1/2 godziny aby puściły sok. Następnie cukinię oraz ziemniaki dokładnie odsączamy z nadmiaru soku. Obrane marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę drobno siekamy. Opłukany koperek również drobno siekamy.
Do cukinii i ziemniaków dodajemy startą marchew, cebulę, czosnek, koperek, jajka oraz bułkę tartą. Wszystko doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem oraz słodką i wędzoną papryką a następnie dokładnie razem łączymy. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i dokładnie rozprowadzamy. Pasztet pieczemy około 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C. Upieczony pasztet studzimy w piekarniku.