Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariański pasztet z pestkami dyni. Przepis pochodzi z 437. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Cukinie ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na sitko, posolić i odstawić, żeby warzywo puściło sok.
Masło roztopić na patelni. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać posiekany czosnek. Wymieszać i podsmażyć.
Marchewkę obrać i zetrzeć. Dorzucić odciśniętą cukinię i cebulę z czosnkiem. Wybić jajka. Przyprawić ziołami prowansalskimi, papryką, chili, curry, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać starty ser, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, miękkie masło i pestki dyni. Dobrze wyrobić.
Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wierzch wyrównać zwilżoną dłonią. Docisnąć. Posypać pestkami dyni.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.
Prosty sos do pasztetów podawanych jako zimne przekąski.
Odsłon: 24018
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 49
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4388
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 202
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 90
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 49
Bardzo lubię takie oto keksy. Mój keks który polecam jest delikatny ,wilgotny...
Odsłon: 58
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 4388
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 202
Autorski przepis na smaczne i kruche roladki na niedzielny obiad.
Odsłon: 90
Składniki
Cukinie ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na sitko, posolić i odstawić, żeby warzywo puściło sok.
Masło roztopić na patelni. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać posiekany czosnek. Wymieszać i podsmażyć.
Marchewkę obrać i zetrzeć. Dorzucić odciśniętą cukinię i cebulę z czosnkiem. Wybić jajka. Przyprawić ziołami prowansalskimi, papryką, chili, curry, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dodać starty ser, bułkę tartą, posiekaną natkę pietruszki, miękkie masło i pestki dyni. Dobrze wyrobić.
Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wierzch wyrównać zwilżoną dłonią. Docisnąć. Posypać pestkami dyni.
Piec przez godzinę w temp. 180 st. C.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Karkówka na kanapki
Wędliny
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Karkówka na kanapki
Karkówka na kanapki to domowe mięso, które przygotujesz z pomocą piekarnika....
Odsłon: 881
Smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem
Gdy nadchodzi sezon ogórków małosolnych, robię ten smalec i piekę chleb do og...
Odsłon: 2944