Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z dziczyzny to ekskluzywna propozycja, która zachwyci podniebienia wszystkich twoich gości przy świątecznym stole.
Wymiary formy: 35x11 cm
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2457
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 194
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18031
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5367
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 2457
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 194
Brakuje Ci pomysłu na szybki i niewymagający obiad? No to zapraszam na proste...
Odsłon: 173
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 18031
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 5367
Składniki
Wszystkie rodzaje mięsa pokrój w drobną kostkę i obficie dopraw solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Podsmaż je na oleju z dodatkiem natki pietruszki, tartego imbiru, kardamonu, goździków i cynamonu, tylko do zeszklenia. Wlej alkohol i pozwól mu się zredukować. Zdejmij z ognia i ostudź.
Dodaj cebulę do mięsa, a następnie zmiksuj partiami w robocie kuchennym na gładką masę.
Pistacje i żurawinę rozdrobnij w robocie kuchennym i dodaj do masy mięsnej. Wymieszaj razem ze skórką pomarańczową, skrobią i jajkami. Całość powinna mieć jednolitą konsystencję.
Keksówkę o wymiarach 35x11 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przenieś masę do środka i wyrównaj. Umieść foremkę w głębokim naczyniu żaroodpornym i wypełnij je wrzącą wodą do połowy wysokości keksówki.
Wstaw pasztet z dziczyzny do pieca nastawionego na 150 st. Celsjusza. Piecz przez 2 godziny, do momentu aż wnętrze będzie już zastygnięte.
Wyjmij pasztet z pieca i całkowicie ostudź przed wyjęciem z formy. Podawaj na zimno, pokrojony w plastry.
Resztki przechowuj owinięte folią aluminiową, w lodówce.