Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet grzybowy jest aromatyczny, swoim smakiem podbije podniebienia najbardziej wymagających smakoszy. Jego przygotowanie jest proste i szybkie, a smak przywodzi myśli mojego dzieciństwa.
Przepis dnia
Dziś przepis na pesto z grzybów leśnych, z dodatkiem cebulki, natki pietruszk...
Odsłon: 5125
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 128
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 42
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 120
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykon...
Odsłon: 154
Smaczne placki ziemniaczane, proste i tanie. Ta porcja wystarczy na obiad dla...
Odsłon: 244
Jak zrobić najsmaczniejsze i najbardziej kruche faworki? Oto stara i sprawdzo...
Odsłon: 128
Podkręcona w smaku zupa pomidorowa!
Odsłon: 42
Tak zwany babciny. Zaintrygował mnie ten przepis, przede wszystkim ciekawym s...
Odsłon: 120
Polecam smaczny kalafior zapiekany w piekarniku. Kalafior w taki sposób wykon...
Odsłon: 154
Smaczne placki ziemniaczane, proste i tanie. Ta porcja wystarczy na obiad dla...
Odsłon: 244
Składniki
Grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy na maśle klarowanym z cebulką pokrojoną w kostkę. Ja je nie gotuję, bo będą jeszcze pieczone w piekarniku. W ten sposób są bardziej aromatyczniejsze. Odparowujemy ciecz. Odstawiamy do przestygnięcia i mielimy w maszynce do mięsa na sitku 6 mm wraz z namoczoną i odcisnietą bułką kajzerką. Doprawiamy przyprawami, mieszamy. Jeżeli farsz byłby jeszcze zbyt wilgotny, dodajemy kilka łyżek bułki tartej. Przyprawy powinne być wyraziste jak normalnie, bo grzyby jeszcze wciągną ostrość. Jednym słowem, musimy przyprawy lekko przedawkować. Po upieczeniu smak się wyrówna.
Przygotowujemy keksówki, bo u mnie wyszła jedna duża i jedna mała. Przekładamy masę do wyłożonych papierem do pieczenia formek, wygładzamy powierzchnię i posypujemy górę bułką tartą. Pieczemy 50-60 min w temp. 200°C góra/dół. Upieczone pasztety wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Dopiero po wystygnięciu wyjmujemy z foremek i pokrojone, podajemy.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Domowe nachos
Przekąski
Śledź na słodko
Przekąski
Pizza na cienkim cieście
Przekąski
Zapiekanka warzywna
Domowe nachos
Nachosy to popularna na całym świecie przekąska wywodząca się z Meksyku. To m...
Odsłon: 153
Śledź na słodko
Dobry śledzik nie jest zły. Jeśli chodzi o mnie, to ja preferuję w słodkiej n...
Odsłon: 269