Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 17.04.2008
Odsłon: 3598
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Pieczarki oczyść. Kapelusze małych sztuk skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem kajeńskim i odstaw na 2 godz. Resztę pieczarek pokrój. 2. Na 2 łyżkach masła podsmaż siekaną cebulę i czosnek, dodaj krojone pieczarki i chwilę smaż razem. Zmniejsz ogień i smaż aż płyn odparuje. Przestudź. Zmiksuj z migdałami, śmietaną, jajkami, tymiankiem i solą. 3. Formę nasmaruj masłem, wysyp bułka tartą. Do polowy napełnij masą, przykryj kapeluszami pieczarek, a te resztą masy. Posyp płatkami migdałowymi. Pasztet ustaw w blaszce z gorącą wodą. Razem umieść w gorącym piekarniku i piecz 40 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 13 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
podoba mi się ten przepis, tylko jaka temperatura?0 Kto głosował? | Odpowiedz