Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasztet z soczewicy

Pasztet z soczewicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3437

Dodano:

Odsłon: 2561

Pasztet bezmięsny...odmiana od codziennego mięsa, które nie powinno się jeść codziennie. Jak spróbujecie go raz, zobaczycie, że będziecie go robić częściej. Ma dużo mniej kalorii niż normalny pasztet. Polecany dla osób na diecie:)

Składniki

  • 500 g czerwonej soczewicy,
  • 2 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 cm świeżego imbiru,
  • 2 łyżeczki utłuczonych ziaren kolendry,
  • 2 łyżeczki garam masali,
  • 1/2 łyżeczki płatków chili,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • 1 łyżka oliwy do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy marchewkę oraz przyprawy. Przez chwilę podsmażamy i dodajemy soczewicę.Dodajemy starty imbir, wyciśnięty czosnek i zalewamy wodą...tyle żeby pokryć masę.Solimy. Gotujemy tak długo ,aż powstanie gęsta masa. Studzimy. Dodajemy jajka. Dobrze mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy ok. 30 minut

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń