Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moze byc jako samodzielne danie
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 57
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
Z oczyszczonych piieczarek oddzielic kapelusze od nozek ;oczyszczone nozki drobno posiekac ;bekon drobno pokroic , podpiec na patelni bez tluszczzu tak by stal sie kruchy ;nastepnie zdjac go z patelni i wylozyc na papier by ociekl z tluszczu
Rozmrozic szpinak / swiezy drobno pokroic /..1 kubek serka wymieszac z posiekanymi nozkami pieczarek ,bekonem,szpinakiem i rozgniecionym czosnkiem;masa ta nadziewac kapelusze pieczarek .kazda porcje polac odrobina oliwy i zapiekac 15 min w piekarniku nagrzanym do 220 .
Na sos wymieszac pozostaly serek z jogurtem i ziolami ,doprawic sokiem z cytryny , pieprzem i ewentualnie sola .
Przed podaniem posypac papryka i podac do nich sos .