Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moze byc jako samodzielne danie
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 422
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 21
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
Z oczyszczonych piieczarek oddzielic kapelusze od nozek ;oczyszczone nozki drobno posiekac ;bekon drobno pokroic , podpiec na patelni bez tluszczzu tak by stal sie kruchy ;nastepnie zdjac go z patelni i wylozyc na papier by ociekl z tluszczu
Rozmrozic szpinak / swiezy drobno pokroic /..1 kubek serka wymieszac z posiekanymi nozkami pieczarek ,bekonem,szpinakiem i rozgniecionym czosnkiem;masa ta nadziewac kapelusze pieczarek .kazda porcje polac odrobina oliwy i zapiekac 15 min w piekarniku nagrzanym do 220 .
Na sos wymieszac pozostaly serek z jogurtem i ziolami ,doprawic sokiem z cytryny , pieprzem i ewentualnie sola .
Przed podaniem posypac papryka i podac do nich sos .