Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 190
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 564
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 698
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 190
Składniki
Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Kroimy w kosteczkę małą cebulę i ogonki pieczarek. Smażymy cebulę jak zmięknie wrzucamy pokrojone ogonki, doprawiamy solą. Jak zmiękną zestawiamy z ognia i czekamy aż ostygną.
Mieszamy mięso mielone z ostudzonymi ogonkami pieczarek z cebulką, dodajemy 1 jajko, namoczoną czerstwą bułkę, sól i pieprz.
Kapelusze pieczarek nadziewamy mięsem. Obtaczamy w jajku później w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Przekładamy pieczarki do piekarnika i pieczemy 10 minut w 150 stopniach z termoobiegiem / bez termoobiegu w 180 stopniach.
I gotowe. U mnie pieczarki w tej postaci zawsze znikają pierwsze ze stołu. Polecam jeść pieczarki prosto z piekarnika wtedy są najlepsze, na zimno też można przekąsić.