Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pieczarki obieramy i odrywamy ogonki. Kroimy w kosteczkę małą cebulę i ogonki pieczarek. Smażymy cebulę jak zmięknie wrzucamy pokrojone ogonki, doprawiamy solą. Jak zmiękną zestawiamy z ognia i czekamy aż ostygną.
Mieszamy mięso mielone z ostudzonymi ogonkami pieczarek z cebulką, dodajemy 1 jajko, namoczoną czerstwą bułkę, sól i pieprz.
Kapelusze pieczarek nadziewamy mięsem. Obtaczamy w jajku później w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Przekładamy pieczarki do piekarnika i pieczemy 10 minut w 150 stopniach z termoobiegiem / bez termoobiegu w 180 stopniach.
I gotowe. U mnie pieczarki w tej postaci zawsze znikają pierwsze ze stołu. Polecam jeść pieczarki prosto z piekarnika wtedy są najlepsze, na zimno też można przekąsić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)