Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy bardzo smaczną i apetyczną przekąskę w postaci nadziewanych pieczarek w boczku. Pieczarki wychodzą soczyste i delikatne, za sprawą serowego farszu, natomiast chrupkości nadaje upieczony boczek i dodatek orzeszków pinii. Jeśli przygotowujesz przyjęcie w ogrodzie, nadziej owinięte boczkiem pieczarki na patyczki od szaszłyków i upiecz grzyby na grillu. Nadziewaną przekąskę możesz serwować samodzielnie lub z ulubionym dipem. Świetnie smakuje na zimno jako element szwedzkiego stołu lub ciekawy dodatek do jajecznicy. Jeśli szykujesz przystawkę na przyjęcie, możesz przygotować pieczarki wcześniej i przechowywać w lodówce, a przed przyjściem gości wrzucić je do piekarnika.
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11461
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 291
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 537
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10457
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 749
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11461
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 291
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 537
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10457
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 749
Składniki
Pieczarki, umyj, oczyść i odetnij trzonki. Z trzonków odetnij fragmenty z ziemią i pokrój nóżki w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz, podsmaż pokrojone trzonki. Możesz od razu delikatnie posolić, by szybciej puściły sok. Podsmażaj je kilka-kilkanaście minut. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a po następnych kilku minutach drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wyłącz palnik, dodaj posiekane orzechy oraz drobno starty ser i wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Każdy kapelusz pieczarki napełnij farszem, owiń plasterkiem boczku i ułóż na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę z pieczarkami wstaw do pieca nagrzanego do 180°C i piecz około 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika możesz od razu podawać przystawkę.