Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w chrupiącej panierce - szybka przekąska
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 38
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 38
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 57
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26539
Składniki
Pieczarki oczyścić. W misce wymieszać mąkę z bułką tartą i parmezanem. W osobnej misce wymieszać jajko z przyprawami. Pieczarki zanurzyć w jajku a następnie w panierce. Na patelni rozgrzać olej 1/3 lub do połowy wysokości pieczarek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odwracając pieczarki co kilka minut. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podać z ulubionym sosem lub bez. Smacznego!