Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w chrupiącej panierce - szybka przekąska
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6766
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 231
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 176
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 429
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6766
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 231
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 176
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 429
Składniki
Pieczarki oczyścić. W misce wymieszać mąkę z bułką tartą i parmezanem. W osobnej misce wymieszać jajko z przyprawami. Pieczarki zanurzyć w jajku a następnie w panierce. Na patelni rozgrzać olej 1/3 lub do połowy wysokości pieczarek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odwracając pieczarki co kilka minut. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podać z ulubionym sosem lub bez. Smacznego!