Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w chrupiącej panierce - szybka przekąska
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4849
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4849
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 140
Składniki
Pieczarki oczyścić. W misce wymieszać mąkę z bułką tartą i parmezanem. W osobnej misce wymieszać jajko z przyprawami. Pieczarki zanurzyć w jajku a następnie w panierce. Na patelni rozgrzać olej 1/3 lub do połowy wysokości pieczarek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odwracając pieczarki co kilka minut. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podać z ulubionym sosem lub bez. Smacznego!