Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w chrupiącej panierce - szybka przekąska
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2323
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 437
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 299
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2323
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 437
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 864
Składniki
Pieczarki oczyścić. W misce wymieszać mąkę z bułką tartą i parmezanem. W osobnej misce wymieszać jajko z przyprawami. Pieczarki zanurzyć w jajku a następnie w panierce. Na patelni rozgrzać olej 1/3 lub do połowy wysokości pieczarek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odwracając pieczarki co kilka minut. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podać z ulubionym sosem lub bez. Smacznego!