Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki w chrupiącej panierce - szybka przekąska
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 123
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 151
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 321
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 123
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 151
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 321
Składniki
Pieczarki oczyścić. W misce wymieszać mąkę z bułką tartą i parmezanem. W osobnej misce wymieszać jajko z przyprawami. Pieczarki zanurzyć w jajku a następnie w panierce. Na patelni rozgrzać olej 1/3 lub do połowy wysokości pieczarek. Smażymy na złoty kolor z każdej strony, odwracając pieczarki co kilka minut. Wyciągamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można podać z ulubionym sosem lub bez. Smacznego!