Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogromniaste pieczarki portobello, lekko pikantny farsz i to wszystko schowane pod serem mozzarella, czego chcieć więcej :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326911
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12159
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17123
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326911
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12159
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17123
Składniki
Pieczarki obrałem ze skórki, wyrównałem nierówno przycięte nogi i skropiłem sokiem z cytryny.
Na patelni podsmażamy pokrojony w słupki boczek a gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną w półplasterki białą kiełbasę i cebulę. Chwilę podsmażamy, mieszając dodajemy łyżeczkę Magi i pod koniec pokrojoną papryczkę jalapeno.
Gotowy farsz nakładamy na pieczarki i posypujemy serem mozzarella do zapiekania.
Zapiekamy ok 20 minut w 190oC, przez pierwsze 10 minut najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej.