Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczarki zapiekane z białą kiełbasą i jalapeno

Pieczarki zapiekane z białą kiełbasą i jalapeno

Autor:

Przepisów i artykułów: 127 Ocena: 5461

Dodano:

Odsłon: 2585

Ogromniaste pieczarki portobello, lekko pikantny farsz i to wszystko schowane pod serem mozzarella, czego chcieć więcej :)

Składniki

  • 4 pieczarki portobelo
  • 50 gr boczku wędzonego
  • 2 białe kiełbasy
  • 1 większa cebula
  • 2 papryczki jalapeno
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżeczka Maggi
  • opakowanie 150 gr sera mozzarella do zapiekania
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczarki zapiekane z białą kiełbasą i jalapeno

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrałem ze skórki, wyrównałem nierówno przycięte nogi i skropiłem sokiem z cytryny.

  2. Na patelni podsmażamy pokrojony w słupki boczek a gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną w półplasterki białą kiełbasę i cebulę. Chwilę podsmażamy, mieszając dodajemy łyżeczkę Magi i pod koniec pokrojoną papryczkę jalapeno.

  3. Gotowy farsz nakładamy na pieczarki i posypujemy serem mozzarella do zapiekania.

  4. Zapiekamy ok 20 minut w 190oC, przez pierwsze 10 minut najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń