Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogromniaste pieczarki portobello, lekko pikantny farsz i to wszystko schowane pod serem mozzarella, czego chcieć więcej :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 477
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 477
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 239
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4456
Składniki
Pieczarki obrałem ze skórki, wyrównałem nierówno przycięte nogi i skropiłem sokiem z cytryny.
Na patelni podsmażamy pokrojony w słupki boczek a gdy zacznie się rumienić dodajemy pokrojoną w półplasterki białą kiełbasę i cebulę. Chwilę podsmażamy, mieszając dodajemy łyżeczkę Magi i pod koniec pokrojoną papryczkę jalapeno.
Gotowy farsz nakładamy na pieczarki i posypujemy serem mozzarella do zapiekania.
Zapiekamy ok 20 minut w 190oC, przez pierwsze 10 minut najlepiej pod przykryciem z folii aluminiowej.