Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczarki zapiekane z mięsem mielonym to danie, któremu nic nie brakuje. Mięso ma aromatyczny sos, a warzywa urozmaicają cały smak.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6201
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 175
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6201
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 175
Składniki
Cebulę i ząbki czosnku obierz, posiekaj drobno. Paprykę pokrój w kostkę. Podsmaż cebulę i czosnek na odrobinie oleju. Następnie dodaj mięso mielone i smaż tak długo aż będzie gotowe. Dodaj paprykę i smaż dalej 2-3 minuty, co jakiś czas mieszając. Wtedy wlej zawartość puszki pomidorów i dodaj koncentrat. Dopraw przyprawami. Duś przez około 10 minut.
Pieczarki umyj, oczyść i oderwij od nich ogonki, aby zostały same kapelusze. Ułóż je na blaszce do pieczenia. Pędzelkiem zanurzonym w oleju rozsmaruj pieczarki wewnątrz. Następnie przełóż farsz i posyp serem tartym. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza i piecz przez około 20 minut.