Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczarkowa pasta kanapkowa

pieczarkowa pasta kanapkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 374 Ocena: 3005

Dodano:

Odsłon: 5803

pyszna pasta na kanapki

Składniki

  • pieczarki - 500 g
  • serek kremowy naturalny - 200 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • świeży posiekany tymianek - 1 łyżka
  • olej - 1 łyżka
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
pieczarkowa pasta kanapkowa

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyścić, z grubsza posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, smażyć do całkowitego odparowania płynu. Wystudzić.

  2. Do pojemnika blendera włożyć usmażone pieczarki, dodać serek, zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekany tymianek, wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń