Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super mięsko na zimną przekąskę.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5471
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9292
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 163
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 755
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5471
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9292
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 163
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, nadkroić w poprzek na plastry o grubości1-2 cm. Uważać aby nie przekroić do końca. Mięso z obu stron każdego plastra natrzeć Vegetą, pieprzem, solą, posiekanym czosnkiem i posmarować musztardą. Następnie w każde nacięcie włożyć plaster boczku i kromkę chleba. Mięso przewiązać nitką i ponownie posmarować mieszanką przypraw. Przełożyć na folię aluminiową, obłożyć marchewką, cebulą, listkiem laurowym i goździkami. Zawinąć i piec w temperaturze 200 stopni około 75 minut. Następnie folię odwinąć i mięso piec przez następne pół godziny, aż powierzchnia mięsa się zarumieni. Po upieczeniu należy usunąć nitkę a ostudzoną pieczeń, pokroić ukośnie ostrym nożem na porcje. Tak przygotowana pieczeń wyśmienicie nadaje się na zimną przekąskę.