Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy jesień, a jak jesień to i dynia. Więc to ona jest głównym i właściwie jedynym składnikiem mojej dzisiejszej propozycji. Z racji tego, że dynia jest trochę mdła doprawiłam ją sporą dawką kurkumy i curry, dzięki czemu zyskała charakteru. Zapraszam :)
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 423
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 423
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8671
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2996
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 952
Składniki
Dynię obrać, a następnie pokroić w kostkę. Doprawić przyprawami i pokropić olejem. Tak zamarynowaną dynię przełożyć do foremek od babeczek i zapiekać przez ok. 10 min w temp. 180 stopni.
Podawać na ciepło.
Smacznego !
:)