Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Filety i udka z kaczek, pieczone. Idealna przekąska na przyjęcia.
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 33
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 184
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 33
Składniki
Wyczyszczone, wymyte kawałki kaczki odciskamy z wody, osuszamy papierowymi ręczniczkami. Z przyprawy do kaczki i oleju robimy marynatę, mieszamy. Zrobioną marynatę odstawiamy na 15-20 minut. Po tym czasie nacieramy marynatą każdy kawałek kaczki. Zamarynowane kawałki kaczki nakrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilku godzinnym marynowaniu, nacinamy skórki w filetach i udkach. Smażymy na gorącej patelni bez tłuszczu, na wolnym ogniu do ładnego zarumienienia się mięs i ich miękkości. Smażymy razem z łodyżkami lubczyku. Usmażone kawałki kaczki podajemy z plastrami pomarańczy. Smacznego!!!