Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknać domowych pieczeni. Przyrządzam je na wiele różnych sposobów i z różnymi dodatkami.
Wspaniała, aromatyczna i prosta w wykonaniu. Dużo zdrowsza niż smażona.
Odsłon: 30577
Kruche i delikatne mięso, łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Odsłon: 3183
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 253
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 35
Dzisiaj prosta i szybka ale i pyszna zapiekanka rodzinna . Polecam
Odsłon: 253
Znudziły Ci się zwykłe mielone, szukasz jakieś odmiany smakowej, oto przepis...
Odsłon: 35
Składniki
Olej, wino i przyprawy dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przelać do naczynia, w którym będziemy piekli karkówkę i dokładnie obtoczyć ją w marynacie ze wszystkich stron. Nakłuć szpikulcem by przyprawy mogły głębiej wejść w mięso. Wstawić do lodówki na trzy dni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec karkówkę około 2,5 godziny, często ją obracając i polewając wytworzonym sosem. Można też podlewać winem lub bulionem. Jeżeli karkówkę chcemy przeznaczyć na kanapki, kroimy w plastry dopiero po całkowitym ostygnięciu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Węgierski langosz
Przekąski
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Przekąski
marynowane filety z makreli
Przekąski
Szpinak w cieście francuskim
Węgierski langosz
Odwiedzając Węgry, należy obowiązkowo spróbować legendarną przekąskę jaką jes...
Odsłon: 2410
Jajka w majonezie ze szczypiorkiem
Szybka , smaczna i tradycyjna przekąska , idealna na spotkania towarzyskie cz...
Odsłon: 459