Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świątecznym stole nie może zabraknać domowych pieczeni. Przyrządzam je na wiele różnych sposobów i z różnymi dodatkami.
Olej, wino i przyprawy dokładnie wymieszać.
Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Przelać do naczynia, w którym będziemy piekli karkówkę i dokładnie obtoczyć ją w marynacie ze wszystkich stron. Nakłuć szpikulcem by przyprawy mogły głębiej wejść w mięso.
Wstawić do lodówki na trzy dni.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec karkówkę około 2,5 godziny, często ją obracając i polewając wytworzonym sosem.
Można też podlewać winem lub bulionem.
Jeżeli karkówkę chcemy przeznaczyć na kanapki, kroimy w plastry dopiero po całkowitym ostygnięciu.
Karkówka "leżakująca" w solance a następnie pieczona w piekarniku. Doskonała...
Odsłon: 20236
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 38
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 52
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 102
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 232
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 38
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 52
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 102
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 232
Składniki
Olej, wino i przyprawy dokładnie wymieszać. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przelać do naczynia, w którym będziemy piekli karkówkę i dokładnie obtoczyć ją w marynacie ze wszystkich stron. Nakłuć szpikulcem by przyprawy mogły głębiej wejść w mięso. Wstawić do lodówki na trzy dni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec karkówkę około 2,5 godziny, często ją obracając i polewając wytworzonym sosem. Można też podlewać winem lub bulionem. Jeżeli karkówkę chcemy przeznaczyć na kanapki, kroimy w plastry dopiero po całkowitym ostygnięciu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Paluchy z ciasta francuskiego
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Paluchy z ciasta francuskiego
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 76
Szparagi w cieście francuskim
Jeśli wiosna, to muszą być szparagi – zielone, chrupiące, najlepsze o tej por...
Odsłon: 117