Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczona marchewka w ziołach prowansalskich

Pieczona marchewka w ziołach prowansalskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 987 Ocena: 27046

Dodano:

Odsłon: 12673

Propozycja na smakowite, pieczone kawałki marchewki, otulone ziołami prowansalskimi. Szybki i prosty sposób na zdrowe frytki warzywne, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)

Składniki

  • marchewki (ilość wedle uznania)
  • sól do smaku
  • zioła prowansalskie
  • świeżo zmielony pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona marchewka w ziołach prowansalskich

Przygotowanie

  1. Marchewki obieramy, kroimy na kawałki (jak klasyczne frytki ziemniaczane) i skrapiamy je olejem rzepakowym.

    Następnie oprószamy całość solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi - wszystko dokładnie mieszamy.

    Tak doprawione kawałki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 do 30 minut (do lekkiego zarumienienia).

    * Na około 10 minut przed końcem pieczenia możemy ustawić piekarnik na termoobieg.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń