Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, pieczone kawałki marchewki, otulone ziołami prowansalskimi. Szybki i prosty sposób na zdrowe frytki warzywne, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska :)
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 121
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 28
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 128
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 497
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4061
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 121
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 28
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 128
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 497
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 4061
Składniki
Marchewki obieramy, kroimy na kawałki (jak klasyczne frytki ziemniaczane) i skrapiamy je olejem rzepakowym. Następnie oprószamy całość solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami prowansalskimi - wszystko dokładnie mieszamy. Tak doprawione kawałki przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 do 30 minut (do lekkiego zarumienienia). * Na około 10 minut przed końcem pieczenia możemy ustawić piekarnik na termoobieg. Życzę smacznego! :)