Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z serii "wiem co jem" :) Pyszna, soczysta polędwiczka - wykonanie nie zajmuje dużo czasu, więc tym bardziej warto. Świetnie nadaje się na kanapki zamiast sklepowej wędliny.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 762
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22799
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15210
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45757
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 762
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22799
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15210
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4910
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45757
Składniki
Olej mieszamy z przyprawami i dokładnie nacieramy nimi polędwiczkę. Zawijamy ją w folię i wkładamy na noc do lodówki. Rano na niedużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy polędwiczkę ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika (175 stopni) na około 10 minut, jeśli polędwiczka nie jest zbyt duża. Studzimy i już mamy gotowy kawałek pysznej domowej wędlinki :)
Przepis ten wykorzystuję kiedy kupię piękny kawałek schabu z polędwiczką. Po wyporcjowaniu schab wędruje na patelnię w postaci kotletów, kość wykorzystuję jako bazę pod zupkę a polędwiczkę właśnie tak przyrządzam.