Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z serii "wiem co jem" :) Pyszna, soczysta polędwiczka - wykonanie nie zajmuje dużo czasu, więc tym bardziej warto. Świetnie nadaje się na kanapki zamiast sklepowej wędliny.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 120
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21522
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 843
Składniki
Olej mieszamy z przyprawami i dokładnie nacieramy nimi polędwiczkę. Zawijamy ją w folię i wkładamy na noc do lodówki. Rano na niedużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy polędwiczkę ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika (175 stopni) na około 10 minut, jeśli polędwiczka nie jest zbyt duża. Studzimy i już mamy gotowy kawałek pysznej domowej wędlinki :)
Przepis ten wykorzystuję kiedy kupię piękny kawałek schabu z polędwiczką. Po wyporcjowaniu schab wędruje na patelnię w postaci kotletów, kość wykorzystuję jako bazę pod zupkę a polędwiczkę właśnie tak przyrządzam.