Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z serii "wiem co jem" :) Pyszna, soczysta polędwiczka - wykonanie nie zajmuje dużo czasu, więc tym bardziej warto. Świetnie nadaje się na kanapki zamiast sklepowej wędliny.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1501
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 649
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1501
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 649
Składniki
Olej mieszamy z przyprawami i dokładnie nacieramy nimi polędwiczkę. Zawijamy ją w folię i wkładamy na noc do lodówki. Rano na niedużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy polędwiczkę ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika (175 stopni) na około 10 minut, jeśli polędwiczka nie jest zbyt duża. Studzimy i już mamy gotowy kawałek pysznej domowej wędlinki :)
Przepis ten wykorzystuję kiedy kupię piękny kawałek schabu z polędwiczką. Po wyporcjowaniu schab wędruje na patelnię w postaci kotletów, kość wykorzystuję jako bazę pod zupkę a polędwiczkę właśnie tak przyrządzam.