Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczona polędwiczka

Pieczona polędwiczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4897

Dodano:

Odsłon: 13006

Danie z serii "wiem co jem" :) Pyszna, soczysta polędwiczka - wykonanie nie zajmuje dużo czasu, więc tym bardziej warto. Świetnie nadaje się na kanapki zamiast sklepowej wędliny.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona polędwiczka

Przygotowanie

  1. Olej mieszamy z przyprawami i dokładnie nacieramy nimi polędwiczkę. Zawijamy ją w folię i wkładamy na noc do lodówki. Rano na niedużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy polędwiczkę ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika (175 stopni) na około 10 minut, jeśli polędwiczka nie jest zbyt duża. Studzimy i już mamy gotowy kawałek pysznej domowej wędlinki :)

  2. Przepis ten wykorzystuję kiedy kupię piękny kawałek schabu z polędwiczką. Po wyporcjowaniu schab wędruje na patelnię w postaci kotletów, kość wykorzystuję jako bazę pod zupkę a polędwiczkę właśnie tak przyrządzam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetas197601 23 czerwca 2013 uwielbiam swojskie wędlinki, sklepowych to nawet nie chce się jeść :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

maluszekk 21 czerwca 2013 Mniam! Lubię takie domowe wędliny, mają swój prawdziwy smak :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 21 czerwca 2013 Musi być pyszna , zabieram do zrobienia, pozdrawiam :))

14 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń