Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4897
Dodano: 21.06.2013
Odsłon: 13006
3-4 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Olej mieszamy z przyprawami i dokładnie nacieramy nimi polędwiczkę. Zawijamy ją w folię i wkładamy na noc do lodówki. Rano na niedużej patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i obsmażamy polędwiczkę ze wszystkich stron. Wkładamy do piekarnika (175 stopni) na około 10 minut, jeśli polędwiczka nie jest zbyt duża. Studzimy i już mamy gotowy kawałek pysznej domowej wędlinki :)
Przepis ten wykorzystuję kiedy kupię piękny kawałek schabu z polędwiczką. Po wyporcjowaniu schab wędruje na patelnię w postaci kotletów, kość wykorzystuję jako bazę pod zupkę a polędwiczkę właśnie tak przyrządzam.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

anetas197601 23 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
uwielbiam swojskie wędlinki, sklepowych to nawet nie chce się jeść :)8 Kto głosował? | Odpowiedz

maluszekk 21 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Mniam! Lubię takie domowe wędliny, mają swój prawdziwy smak :)12 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 21 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
Musi być pyszna , zabieram do zrobienia, pozdrawiam :))14 Kto głosował? | Odpowiedz