Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na przepis na pieczone nuggetsy z kurczaka. Skórka tak przygotowanych nuggetsów jest chrupiąca i doprawiona, a mięso tak soczyste, że rozpływa się w ustach. Na dodatek nie ma w nich ani trochę zbędnego tłuszczu. Świetnie sprawdzą się czy to jako imprezowa przekąska, czy podstawa lekkiego, ciekawego obiadu.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4814
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 943
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Oczyszczonego kurczaka pokrój w sporej wielkości kawałki. Postaraj się, żeby były równe.
Przygotuj panierkę. Roztrzep jajko w głębokim talerzu. Do bułki tartej dodaj sól, paprykę, oregano, cayenne oraz czosnek, a także świeżo starty parmezan.
Każdy kawałek kurczaka obtocz najpierw w mące, potem w jajku, a na koniec w bułce tartej.
Blachę do pieczenia wyłóż folią aluminiową i natłuść. Ułóż na niej gotowe do pieczenia nuggetsy. Pomaluj je oliwą.
Piecz w temperaturze 200oC z termoobiegiem przez 20 minut.
Smacznego!