Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna i zdrowa przekąska.
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 112
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 183
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 24
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 112
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 183
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 24
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach, odsączyć, dodać startą cebulę na tarce o małych oczkach. Następnie dodać stopione masło, jajko, bułkę tartą. Natkę pietruszki, szczypiorek posiekać i dodać do masy ziemniaczanej, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Foremki sylikonowe posmarować masłem, nakładać po 1 łyżce masy ziemniaczanej.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec 25-30 minut do zrumienienia placuszków.
Po upieczeniu placuszków ułożyć na każdym po plasterku łososia, oscypka, posypać stłuczonym fistaszkami, posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.