Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczna i zdrowa przekąska.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47668
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165537
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 358
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach, odsączyć, dodać startą cebulę na tarce o małych oczkach. Następnie dodać stopione masło, jajko, bułkę tartą. Natkę pietruszki, szczypiorek posiekać i dodać do masy ziemniaczanej, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Foremki sylikonowe posmarować masłem, nakładać po 1 łyżce masy ziemniaczanej.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec 25-30 minut do zrumienienia placuszków.
Po upieczeniu placuszków ułożyć na każdym po plasterku łososia, oscypka, posypać stłuczonym fistaszkami, posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.