Do góry

Przekąski Przepis na:

Pieczone placki ziemniaczane

Pieczone placki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14635

Dodano:

Odsłon: 1422

Super smaczna i zdrowa przekąska.

Składniki

  • Ziemniaki 30 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Jajko 1 szt.
  • Masło stopione 4 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki
  • Bułka tarta 1 łyżka
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach, odsączyć, dodać startą cebulę na tarce o małych oczkach. Następnie dodać stopione masło, jajko, bułkę tartą. Natkę pietruszki, szczypiorek posiekać i dodać do masy ziemniaczanej, doprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Foremki sylikonowe posmarować masłem, nakładać po 1 łyżce masy ziemniaczanej.

  2. Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec 25-30 minut do zrumienienia placuszków.

  3. Po upieczeniu placuszków ułożyć na każdym po plasterku łososia, oscypka, posypać stłuczonym fistaszkami, posiekaną natką pietruszki i świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń