Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest chyba moim ulubionym jeśli mam ochotę na szparagi solo. Niewiele przypraw, grillowane w piekarniku, a dobrej jakości oliwa i parmezan tylko podkreślają ich charakterystyczny smak. Jest to jeden ze smaków, które bez dwóch zdań kojarzą mi się z wiosną.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15253
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4951
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15253
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4951
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 200C. Szparagi wymyć i obciąć końcówki. Ułożyć na blasze, polać gorącą wodą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Po 10 minutach wyjąć szparagi z piekarnika, skropić oliwą, wyciśniętym sokiem z cytryny i parmezanem. Dodać sól i pieprz do smaku.