Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest chyba moim ulubionym jeśli mam ochotę na szparagi solo. Niewiele przypraw, grillowane w piekarniku, a dobrej jakości oliwa i parmezan tylko podkreślają ich charakterystyczny smak. Jest to jeden ze smaków, które bez dwóch zdań kojarzą mi się z wiosną.
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21348
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 16
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 977
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21348
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 200C. Szparagi wymyć i obciąć końcówki. Ułożyć na blasze, polać gorącą wodą i włożyć do nagrzanego piekarnika. Po 10 minutach wyjąć szparagi z piekarnika, skropić oliwą, wyciśniętym sokiem z cytryny i parmezanem. Dodać sól i pieprz do smaku.