Do góry

Przekąski Przepis na:

pieczone ziemniaki z wędzonym łososiem

pieczone ziemniaki z wędzonym łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 1734

Dodano:

Odsłon: 825

Pieczone ziemniaki z chrzanowym jogurtem i plastrami wędzonej ryby

Składniki

  • ziemniaki - 4 szt średniej wielkości
  • wędzony łosoś - 100 g
  • jogurt grecki - 4 łyżki
  • tarty chrzan - 1 łyżeczka
  • posiekany szczypiorek - 1 łyżka
  • sól, pieprz
  • oliwa
  • cytryna
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
pieczone ziemniaki z wędzonym łososiem

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, nakłuć w kilku miejscach widelcem, zawinąć w folię aluminiową. Piec przez około godzinę do miękkości.

  2. Jogurt wymieszać z chrzanem i szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.

  3. Upieczone ziemniaki naciąć wzdłuż, nakładać po łyżce chrzanowego jogurtu i plastrze łososia. Posypać grubo mielonym pieprzem, skropić oliwą i sokiem z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń