Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z chrzanowym jogurtem i plastrami wędzonej ryby
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2071
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1814
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2071
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1814
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, nakłuć w kilku miejscach widelcem, zawinąć w folię aluminiową. Piec przez około godzinę do miękkości.
Jogurt wymieszać z chrzanem i szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Upieczone ziemniaki naciąć wzdłuż, nakładać po łyżce chrzanowego jogurtu i plastrze łososia. Posypać grubo mielonym pieprzem, skropić oliwą i sokiem z cytryny.