Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z chrzanowym jogurtem i plastrami wędzonej ryby
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 59
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 698
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 59
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 698
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 459
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 130
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, nakłuć w kilku miejscach widelcem, zawinąć w folię aluminiową. Piec przez około godzinę do miękkości.
Jogurt wymieszać z chrzanem i szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Upieczone ziemniaki naciąć wzdłuż, nakładać po łyżce chrzanowego jogurtu i plastrze łososia. Posypać grubo mielonym pieprzem, skropić oliwą i sokiem z cytryny.