Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone ziemniaki z chrzanowym jogurtem i plastrami wędzonej ryby
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 552
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2740
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 552
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11270
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13485
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2740
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ziemniaki wyszorować, osuszyć, nakłuć w kilku miejscach widelcem, zawinąć w folię aluminiową. Piec przez około godzinę do miękkości.
Jogurt wymieszać z chrzanem i szczypiorkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Upieczone ziemniaki naciąć wzdłuż, nakładać po łyżce chrzanowego jogurtu i plastrze łososia. Posypać grubo mielonym pieprzem, skropić oliwą i sokiem z cytryny.