Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na zimne, jesienne dni. Smaczny, aromatyczny boczek z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 656
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 386
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 719
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 656
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 386
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3538
Składniki
Z boczku usunąć skórę i natrzeć przyprawami z obu stron. Włożyć do mocnego woreczka foliowego i odstawić do lodówki na dwa dni. Po dwóch dniach wyjąć boczek z woreczka, ciasno go zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską. Piec przez 2,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, dwukrotnie go odwracając by się równomiernie piekł. Na 15 minut przed końcem pieczenia posmarować miodem rozmieszanym z musztardą by się ładnie zrumienił i nabrać aromatu.