Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na zimne, jesienne dni. Smaczny, aromatyczny boczek z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem.
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 953
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1709
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1870
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9130
Karkówka duszona z ziemniakami to klasyczne, sycące danie obiadowe, idealne n...
Odsłon: 953
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1709
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1870
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9130
Składniki
Z boczku usunąć skórę i natrzeć przyprawami z obu stron. Włożyć do mocnego woreczka foliowego i odstawić do lodówki na dwa dni. Po dwóch dniach wyjąć boczek z woreczka, ciasno go zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską. Piec przez 2,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, dwukrotnie go odwracając by się równomiernie piekł. Na 15 minut przed końcem pieczenia posmarować miodem rozmieszanym z musztardą by się ładnie zrumienił i nabrać aromatu.