Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie na zimne, jesienne dni. Smaczny, aromatyczny boczek z chrupiącą skórką i mięciutkim środkiem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22621
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22621
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14940
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4722
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44735
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 645
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 680
Składniki
Z boczku usunąć skórę i natrzeć przyprawami z obu stron. Włożyć do mocnego woreczka foliowego i odstawić do lodówki na dwa dni. Po dwóch dniach wyjąć boczek z woreczka, ciasno go zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską. Piec przez 2,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, dwukrotnie go odwracając by się równomiernie piekł. Na 15 minut przed końcem pieczenia posmarować miodem rozmieszanym z musztardą by się ładnie zrumienił i nabrać aromatu.