Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4761
Dodano: 05.11.2020
Odsłon: 2443
> 6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Z boczku usunąć skórę i natrzeć przyprawami z obu stron.
Włożyć do mocnego woreczka foliowego i odstawić do lodówki na dwa dni.
Po dwóch dniach wyjąć boczek z woreczka, ciasno go zrolować i włożyć w siatkę wędliniarską.
Piec przez 2,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, dwukrotnie go odwracając by się równomiernie piekł.
Na 15 minut przed końcem pieczenia posmarować miodem rozmieszanym z musztardą by się ładnie zrumienił i nabrać aromatu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

LadyBlack 27 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Na święta trzeba będzie zrobić:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 05 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka;)0 Kto głosował? | Odpowiedz