Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja robiłam z 1 kg boczku ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić z większej ilości :) po upieczeniu zostało 68 dkg :)
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 132
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 132
Składniki
mięso umyć i przekroić wzdłuż przez środek, nie dokrawając do końca tak aby powstał długi płat mięsa. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem z obu stron. Natrzeć przyprawami z obu stron. Tą część, którą będziemy zawijać do środka posmarować musztardą. Ściśle zawijać boczek, następnie obwiązać sznurkiem lub nićmi. Przełożyć do naczynia żaroodpornego przykrywanego. Piec w 180 stopniach ok. 90 minut.