Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja robiłam z 1 kg boczku ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić z większej ilości :) po upieczeniu zostało 68 dkg :)
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8105
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 1339
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8105
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2759
Polecam.
Odsłon: 1339
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
mięso umyć i przekroić wzdłuż przez środek, nie dokrawając do końca tak aby powstał długi płat mięsa. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem z obu stron. Natrzeć przyprawami z obu stron. Tą część, którą będziemy zawijać do środka posmarować musztardą. Ściśle zawijać boczek, następnie obwiązać sznurkiem lub nićmi. Przełożyć do naczynia żaroodpornego przykrywanego. Piec w 180 stopniach ok. 90 minut.