Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ja robiłam z 1 kg boczku ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zrobić z większej ilości :) po upieczeniu zostało 68 dkg :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30060
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30060
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
mięso umyć i przekroić wzdłuż przez środek, nie dokrawając do końca tak aby powstał długi płat mięsa. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem z obu stron. Natrzeć przyprawami z obu stron. Tą część, którą będziemy zawijać do środka posmarować musztardą. Ściśle zawijać boczek, następnie obwiązać sznurkiem lub nićmi. Przełożyć do naczynia żaroodpornego przykrywanego. Piec w 180 stopniach ok. 90 minut.