Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Klasyka kuchni rosyjskiej. Obecnie częściej robi się z ciasta kruchego bądź francuskiego.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 156
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 741
Polecam, pychota.
Odsłon: 439
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 242
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 156
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 741
Polecam, pychota.
Odsłon: 439
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 242
Składniki
Ciasto: Mąkę ,sól ,proszek do pieczenia dokładnie wymieszałem. Dodałem masło i posiekałem z mąką. Dokładnie wyrobiłem i wstawiłem na 30 min do lodówki.
Farsz: Mięso i warzywa pokroiłem w kostkę ,dodałem natkę pietruszki i 2 łyżki wody. Wszystko wymieszałem.
Porcjowanie: Ciasto podzieliłem na 6 porcji ,każdą rozwałkowałem na placek o średnicy 20 cm. Na każdy placek ułożyłem farsz i skleiłem. Ułożyłem na blaszce do pieczenia i posmarowałem rozbełtanym jajkiem. Piekłem 15 min w temperaturze 200 stopni C ,następnie zmniejszyłem temperaturę do 180 stopni i piekłem na złoty kolor ok. 35 min.