Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione, wystarczy dodać tylko jogurt lub bitą śmietanę i jestem w niebie :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 906
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1307
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 906
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1448
Składniki
Ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę , wbić jajko, posolić , dodać wody, zagnieść wolne ciasto.Wyrobić starannie, przykryć ściereczką. Truskawki i miętę opłukać na sitku, dokładnie osuszyć. Miętę posiekać. Ciasto podzielić na części , każdą wałkować niezbyt grubo. Wykrawać foremką krążki ,nałożyć truskawkę i odrobinę mięty. Krążki składać na pół , zlepić dokładnie brzegi. Wrzucić na osoloną wrzącą wodę, zamieszać łyżką, przykryć. Gdy wypłyną , odkryć, gotować 2-3 minuty. Wyłożyć na ogrzany półmisek, można polać masłem i posypać cukrem pudrem , lub podawać z ubitą śmietaną lub jogurtem naturalnym.