Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione, wystarczy dodać tylko jogurt lub bitą śmietanę i jestem w niebie :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4894
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5801
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7448
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4894
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5801
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7448
Składniki
Ciasto. Mąkę przesiać na stolnicę , wbić jajko, posolić , dodać wody, zagnieść wolne ciasto.Wyrobić starannie, przykryć ściereczką. Truskawki i miętę opłukać na sitku, dokładnie osuszyć. Miętę posiekać. Ciasto podzielić na części , każdą wałkować niezbyt grubo. Wykrawać foremką krążki ,nałożyć truskawkę i odrobinę mięty. Krążki składać na pół , zlepić dokładnie brzegi. Wrzucić na osoloną wrzącą wodę, zamieszać łyżką, przykryć. Gdy wypłyną , odkryć, gotować 2-3 minuty. Wyłożyć na ogrzany półmisek, można polać masłem i posypać cukrem pudrem , lub podawać z ubitą śmietaną lub jogurtem naturalnym.