Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe pierożki ze smakowitym wnętrzem.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 515
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8905
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21851
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 515
Składniki
Mąkę szybko siekam z masłem, dodaję jajko, żółtko , śmietanę sól pieprz i zagniatam. Ciasto owinięte w folię wkładam do lodówki. Posiekaną cebulę duszę na oliwie dodaję pokrojone pieczarki przesmażam aż odparują. Odstawiam do ostudzenia. Kiełbasę obieram za skórki , rozdrabniam i razem i pieczarkami wrzucam do miksera. Dobrze miksuję i przyprawiam. Ciasto wałkuje bardzo cienko wykrawam krążki szklanką lub obręczą 7 cm Zlepiam pierogi mocno dociskając i stawiam na stolnicy łączeniem do góry. Każdy pierożek smaruję pędzelkiem maczanym w lekko roztrzepanym białku. Posypuję każdy suszonym tymiankiem. Pieczę postawiane na blaszce około 30-40 minut w temp. 180 C.