Do góry

Przekąski Przepis na:

Piersi drobiowe w sosie z jagód amerykańskich

Piersi drobiowe  w sosie z jagód amerykańskich

Autor:

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16583

Dodano:

Odsłon: 721

Nietypowe połączenie, wizualnie też, ale smak wynagradza.

Składniki

  • 1 kg piersi kurczaka
  • 200 g jagód (borówek) amerykańskich
  • 60 ml octu balsamicznego
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki keczupu
  • pół łyżeczki startego świeżego imbiru
  • 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotowałem w rondelku jagody, miód, keczup, ocet, czosnek i imbir ( około 15 minut ) na wolnym ogniu. Ostudziłem sos, a następnie go zmiksowałem. Połowę przełożyłem do pojemnika z pokrywką.

    Piersi umyłem, oczyściłem z błon, pokroiłem na kawałki ( plastry ), zamarynowałem w pozostałym sosie, pół godziny w lodówce.

    Rozgrzałem patelnię grillowi. Kawałki kurczaka wyjąłem z sosu i smażyłem ok. 7 minut z każdej strony.
    Sos z pojemnika podgrzałem, polałem nim mięso. Podałem z bagietką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń