Przekąski Przepis na:
Piersi drobiowe w sosie z jagód amerykańskich

Przepisów i artykułów: 865 Ocena: 16583
Dodano: 05.05.2016
Odsłon: 721
Składniki
- 1 kg piersi kurczaka
- 200 g jagód (borówek) amerykańskich
- 60 ml octu balsamicznego
- 3 łyżki miodu
- 3 łyżki keczupu
- pół łyżeczki startego świeżego imbiru
- 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Zagotowałem w rondelku jagody, miód, keczup, ocet, czosnek i imbir ( około 15 minut ) na wolnym ogniu. Ostudziłem sos, a następnie go zmiksowałem. Połowę przełożyłem do pojemnika z pokrywką.
Piersi umyłem, oczyściłem z błon, pokroiłem na kawałki ( plastry ), zamarynowałem w pozostałym sosie, pół godziny w lodówce.
Rozgrzałem patelnię grillowi. Kawałki kurczaka wyjąłem z sosu i smażyłem ok. 7 minut z każdej strony.
Sos z pojemnika podgrzałem, polałem nim mięso. Podałem z bagietką.
Komentarze do przepisu (2)

Futka 05 maja 2016Zgłoś do usunięcia
Cudowna propozycja :) Niebo dla podniebienia :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz