Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bałam się tej zupy,bo nie lubię dań, które trzeba długo robić:) W sumie poszło dość szybko i smak był niepowtarzalny:)
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
Do ugotowania tej zupy może być po prostu cały karp i wtedy odfiletowane części wraz z głową zalewamy wodą. Ja akurat miałam tylko głowę, dlatego jako mięso rybie musiałam użyć filetów z innej ryby. A więc od początku:)
Głowę zalewamy wodą (1,5l), dodajemy pokrojoną w piórka cebule, warzywa na wywar, doprawiamy solą i tak gotujemy aż wywar będzie gotowy. Myślę, że godzinka wystarczy.
Filety z ryby kroimy w kawałki (dość spore), lekko solimy i odstawiamy.
Gotowy wywar odcedzamy, wrzucamy do niego pokrojoną rybę, krewetki (wcześniej obsmażone na masełku) i doprawiamy wg uznania. Ja dałam dużo papryki, bo ta zupa musi być ostra. Na koniec zaciągamy koncentratem pomidorowym. Nada to lekkiej słodyczy i zabarwi pięknie zupę:)
Jak widać na zdjęciu, w mojej zupie jest trochę warzyw. Otóż, warzywa, które zostają po odcedzeniu zupy - częściowo wykorzystuję potem, bo uwielbiam ciągnący się za łyżką por:)