Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bałam się tej zupy,bo nie lubię dań, które trzeba długo robić:) W sumie poszło dość szybko i smak był niepowtarzalny:)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2700
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101929
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6322
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2700
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101929
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6322
Składniki
Do ugotowania tej zupy może być po prostu cały karp i wtedy odfiletowane części wraz z głową zalewamy wodą. Ja akurat miałam tylko głowę, dlatego jako mięso rybie musiałam użyć filetów z innej ryby. A więc od początku:)
Głowę zalewamy wodą (1,5l), dodajemy pokrojoną w piórka cebule, warzywa na wywar, doprawiamy solą i tak gotujemy aż wywar będzie gotowy. Myślę, że godzinka wystarczy.
Filety z ryby kroimy w kawałki (dość spore), lekko solimy i odstawiamy.
Gotowy wywar odcedzamy, wrzucamy do niego pokrojoną rybę, krewetki (wcześniej obsmażone na masełku) i doprawiamy wg uznania. Ja dałam dużo papryki, bo ta zupa musi być ostra. Na koniec zaciągamy koncentratem pomidorowym. Nada to lekkiej słodyczy i zabarwi pięknie zupę:)
Jak widać na zdjęciu, w mojej zupie jest trochę warzyw. Otóż, warzywa, które zostają po odcedzeniu zupy - częściowo wykorzystuję potem, bo uwielbiam ciągnący się za łyżką por:)