Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bałam się tej zupy,bo nie lubię dań, które trzeba długo robić:) W sumie poszło dość szybko i smak był niepowtarzalny:)
Do ugotowania tej zupy może być po prostu cały karp i wtedy odfiletowane części wraz z głową zalewamy wodą. Ja akurat miałam tylko głowę, dlatego jako mięso rybie musiałam użyć filetów z innej ryby. A więc od początku:)
Głowę zalewamy wodą (1,5l), dodajemy pokrojoną w piórka cebule, warzywa na wywar, doprawiamy solą i tak gotujemy aż wywar będzie gotowy. Myślę, że godzinka wystarczy.
Filety z ryby kroimy w kawałki (dość spore), lekko solimy i odstawiamy.
Gotowy wywar odcedzamy, wrzucamy do niego pokrojoną rybę, krewetki (wcześniej obsmażone na masełku) i doprawiamy wg uznania. Ja dałam dużo papryki, bo ta zupa musi być ostra. Na koniec zaciągamy koncentratem pomidorowym. Nada to lekkiej słodyczy i zabarwi pięknie zupę:)
Jak widać na zdjęciu, w mojej zupie jest trochę warzyw. Otóż, warzywa, które zostają po odcedzeniu zupy - częściowo wykorzystuję potem, bo uwielbiam ciągnący się za łyżką por:)
W moim domu podczas Wigilii zazwyczaj jadamy zupę rybną, taką w wersji na sło...
Odsłon: 25536
Esencjonalna zupa pomidorowa, na rybnym wywarze, z warzywami i kawałkami ryb.
Odsłon: 2512
Tak przygotowana zupa rybna co roku pojawia się na moim wigilijnym stole. Jes...
Odsłon: 636
Risotto gości u nas ostatnio dość często. Poprzednio było z kurczakiem, a dzi...
Odsłon: 259
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 151
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 183
Sezon na truskawki trzeba wykorzystać maksymalnie, a jego ukoronowaniem jest...
Odsłon: 55
Risotto gości u nas ostatnio dość często. Poprzednio było z kurczakiem, a dzi...
Odsłon: 259
Pojawiły się już na straganach morele, więc proponuję dziś knedle czy jak kto...
Odsłon: 151
Szybki i pyszny deser. Pomysł na zastosowanie owoców sezonowych. Do kawy, do...
Odsłon: 183
Sezon na truskawki trzeba wykorzystać maksymalnie, a jego ukoronowaniem jest...
Odsłon: 55
Składniki
Do ugotowania tej zupy może być po prostu cały karp i wtedy odfiletowane części wraz z głową zalewamy wodą. Ja akurat miałam tylko głowę, dlatego jako mięso rybie musiałam użyć filetów z innej ryby. A więc od początku:)
Głowę zalewamy wodą (1,5l), dodajemy pokrojoną w piórka cebule, warzywa na wywar, doprawiamy solą i tak gotujemy aż wywar będzie gotowy. Myślę, że godzinka wystarczy.
Filety z ryby kroimy w kawałki (dość spore), lekko solimy i odstawiamy.
Gotowy wywar odcedzamy, wrzucamy do niego pokrojoną rybę, krewetki (wcześniej obsmażone na masełku) i doprawiamy wg uznania. Ja dałam dużo papryki, bo ta zupa musi być ostra. Na koniec zaciągamy koncentratem pomidorowym. Nada to lekkiej słodyczy i zabarwi pięknie zupę:)
Jak widać na zdjęciu, w mojej zupie jest trochę warzyw. Otóż, warzywa, które zostają po odcedzeniu zupy - częściowo wykorzystuję potem, bo uwielbiam ciągnący się za łyżką por:)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Przekąski
Kotlety jajeczne z brokułem
Przekąski
Ziemniaki zapiekane farszem grzybowym
Przekąski
Zapiekanka z pieczarkami i mozarellą
Tortilla z jajkiem sadzonym i warzywami
Szybki i smaczny ciepły posiłek idealny na śniadanie lub obiadokolacja gdy ni...
Odsłon: 92
Kotlety jajeczne z brokułem
Warto wypróbować ten przepis.
Odsłon: 80