Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bałam się tej zupy,bo nie lubię dań, które trzeba długo robić:) W sumie poszło dość szybko i smak był niepowtarzalny:)
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 109
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 240
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 241
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 109
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 240
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 241
Składniki
Do ugotowania tej zupy może być po prostu cały karp i wtedy odfiletowane części wraz z głową zalewamy wodą. Ja akurat miałam tylko głowę, dlatego jako mięso rybie musiałam użyć filetów z innej ryby. A więc od początku:)
Głowę zalewamy wodą (1,5l), dodajemy pokrojoną w piórka cebule, warzywa na wywar, doprawiamy solą i tak gotujemy aż wywar będzie gotowy. Myślę, że godzinka wystarczy.
Filety z ryby kroimy w kawałki (dość spore), lekko solimy i odstawiamy.
Gotowy wywar odcedzamy, wrzucamy do niego pokrojoną rybę, krewetki (wcześniej obsmażone na masełku) i doprawiamy wg uznania. Ja dałam dużo papryki, bo ta zupa musi być ostra. Na koniec zaciągamy koncentratem pomidorowym. Nada to lekkiej słodyczy i zabarwi pięknie zupę:)
Jak widać na zdjęciu, w mojej zupie jest trochę warzyw. Otóż, warzywa, które zostają po odcedzeniu zupy - częściowo wykorzystuję potem, bo uwielbiam ciągnący się za łyżką por:)