Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na co dzień jak i na imprezę .Dzięki użyciu mąki z cieciorki pieczarki mają niski indeks glikemiczny.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Pieczarki umyć ,wyłamać ogonki .
Ogonki ,mortadelę,cebulę,parykę świeżą i chili oraz oliwki pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce.Wszystko oprócz sera przesmażyć na nieużej ilości oleju.Doprawić solą pieprzem i tymiankiem.W zależności od preferowanego stopnia ostrości można dosypać chili.Do jeszcze ciepłego farszu dodać potarty ser i dokładnie wymieszać.Do każdego kapelusza nałożyć farsz.
Z jajka i mąki z dodatkiem 1/4 łyżeczki kurkumy,1/3 łyżeczki chili odrobiny soli do smaku i 1,4 łyżeczki tymianku zrobić ciasto. Konsystencja powinna być bardziej gęsta niż na naleśniki.
Nadziane kapelusze obtoczyć w cieście i kłaść stroną gdzie nałożony jest farsz na patelnię z rozgrzanym olejem.Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Jeżeli pieczarki są większe dobrze jest włożyć je na 5-8 min do nagrzanego piekarnika. Podawać z suróweczką .Pyszne.