Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli już zrobiona pasta z dyni na chleb to teraz kolej na przekąskę z pestek dyni. Można je jeść z czystym sumieniem zamiast chipsów. Pestki dyni mają liczne wartości odżywcze, a głownie zawartość cynku. Dzięki cynkowi pestki z dyni posiadają właściwości lecznicze, które powinni docenić mężczyźni - poprawiają sprawność seksualną, płodność. I tym przekonałam do nich mojego męża :))
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Wybierz pestki z miąższu dyni, płucz je pod bieżącą wodą dopóki nie będą całkowicie czyste. Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni. Umyte pestki połóż na ręczniku papierowym i pozostaw na chwilę aby przeschły. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, pestki skrop oliwą, pomieszaj i dodaj sól, pieprz i chili. Wsyp pestki na papier do pieczenia a potem rozłóż pojedynczo, (aby się nie nakładały jedne na drugie). Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz około 10 -20 minut, lub aż będą brązowe i delikatnie chrupiące. Dobrze jest je przekręcić podczas pieczenia, aby obie ich strony dobrze się uprażyły. Pozostaw do wystygnięcia zanim zjesz. Przełóż je do szczelnie zamykanego pojemnika, aby nie było dostępu powietrza, bo przestaną być chrupkie.