Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś polecam wam super pomysł na proste a efektowne wykonanie skrzydełek, które w tej wersji mogą być fajną przystawką na " męski" wieczór lub dodatkiem obiadowym ( uwielbianym przez dzieci ). Tak zrobione skrzydełka są soczyste i rozpływają się w ustach, Po prostu pycha . Doskonale się sprawdzą w każdej sytuacji np. na lunch, obiad, kolację, spotkanie z przyjaciółmi. Smakujcie !!
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Sposób przyrządzenia Każde skrzydełko nacinamy delikatnie w kilku miejscach. Przygotowujemy marynatę : musztardę,miód oraz resztę składników dokładnie mieszamy i nacieramy nią skrzydełka. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Jeśli przygotowujemy skrzydełka uprzednio ugotowane, to smażymy je po prostu na szerokiej patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Natomiast jeśli robimy z surowych skrzydełek to rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni w opcji z termoobiegiem. Skrzydełka układamy na blaszce i wkładamy je do nagrzanego piekarnika na 45 minut obracając co 15 minut. Po tym czasie nasza przekąska będzie gotowa ! Smacznego !! Porada Marynata z opisu doskonale sie sprawdza do dań drobiowych z grilla.