Do góry

Przekąski Przepis na:

Pikantno-słodki sos guacamole

Pikantno-słodki sos guacamole

Autor:

Przepisów i artykułów: 343 Ocena: 6545

Dodano:

Odsłon: 266

Prawie kazdy lubi klasyczny sos guacamole albo jego odmiany ze skladnikami jak np. pomidory. Po wielu latach postanowilam spróbowac cos innego i rezultatem moich eksperymentów jest mieszanka awokado tym razem ze slodkim mango i pikantnym sosem chili. Wyszla dosyc niecodzienna przystawka, ale bardzo smaczna.

Składniki

  • 1 czerwona cebula
  • 1 limonka
  • 2 awokado
  • 1 mango
  • kolendra
  • sól
  • sos chili (najlepiej z mango)
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pikantno-słodki sos guacamole

Przygotowanie

  1. Obrac i drobno posiekac cebule, dodac sok z limonki i odstawic na kilka minut. Obrac awokado i usunac pestke, dodac do cebuli, zmiazdzyc widelcem i posolic.

  2. Obrac mango, pokroic na male kawałki i dodac do awokado. Posiekac liscie kolendry i dodac równiez do awokado. Na koniec dodac sos chili (mozliwie z mango). Wszystko dokladnie wymieszac i zmiazdzyc widelcem w zaleznosci od naszych preferencji.

  3. Jak przystalo na meksykanski sos podajemy z nachos.

  4. Mozna równiez uzyc tortille kukurydziane lub pszenne, pokroić je w trójkaty i usmazyc na oliwie z oliwek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Dolcevita-in-my-kitchen 24 września Za awokado dam sie pokroic. A taka wersja brzmi bardzo obiecujaco :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 września Świat jest jednak mały, bo też czasami robimy takie chipsy i używamy tortillę :) Sam sos pychotka, ale to oczywista oczywistość ;) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń