Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizza

Pizza

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 2723

Dodano:

Odsłon: 8732

Znika błyskawicznie

Składniki

  • mąka 11/2 szkl
  • Drożdże około20 g
  • woda 3/4 szkl
  • olej 4 łyżki
  • sól łyżeczka
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • Ketchup 4-5 łyżek
  • zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka
  • oregano 1 płaska łyżeczka
  • Ser mozarella około 20 dag
  • salami 10 dag
  • pieczarki 2
  • oliwki czarne 5
  • papryka czerwona kawałek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zrobić zaczyn z odrobiny mąki,drożdży,wody i cukru.Gdy zaczyn ruszy dodać do pozostałej mąki dodać wodę,olej wyrobić ciasto.Gdy podwoi swoją objętość uformować na blacie do pizzy,na to keczup z oregano i ziołami,na to starty ser,salami,pieczarki,oliwki i paprykę.Piec w nagrzanym piekarniku do 210 stopni około 15 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zlytygrysek 02 lutego 2014 To jest pizza z prawdziwego zdarzenia:)) Nie chcę być znowu złośliwy , ale jedna z komentatorek mogłaby się jej dokładniej przyjrzeć :)) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agatokaj 02 lutego 2014 Poprawiłam trochę przepis dziś dokładnie wymierzyłam drożdże i wodę,oczywiście woda powinna być ciepła.Drożdży nie 30 a 20g a wody nie 1/2 szklanki tylko3/4

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kryska 02 lutego 2014 uwielbiam pizze i w kazda niedziele robie.ciasto zasze robilam jak ty ale ostatnio mieszam maki pol na pol z razowa i ciasto jest super, a twoja pizza wyglada wysmienicie dobrze ze dzisiaj niedziela zaraz robie ciasto.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 02 lutego 2014 Nie dziwne, że szybko zniknęła, bo wygląda obłędnie :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 02 lutego 2014 Wspaniała,ale o tej godzinie? chyba jednak bym się skusiła:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń