Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1041
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 945
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1041
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 945
Składniki
mąkę wsypać do miski zrobić dołek wlać oliwę dodać pokruszone drożdże wlać wodę lub mleko oraz sól i przyprawę zarobić ciasto wyrabiać do 10 min.
odstawić do wyrośnięcia na 15 min
cebulę pokroić w piórka przesmażyć,zdjąć z patelni na pozostałym tłuszczu przesmażyć pieczarki,następnie wędlinę.
wyrośnięte ciasto przekładamy do foremki wyrównujemy smarujemy keczupem i posypujemy przyprawą,kładziemy pieczarki,salami i wędlinę,pomidor,cebulę,część sera,kukurydzę,pozostały ser i posypujemy przyprawą
pieczemy w nagrzanym piekarniku 25 min.w temp.180*C.