Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 59
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 631
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 62
Składniki
mąkę wsypać do miski zrobić dołek wlać oliwę dodać pokruszone drożdże wlać wodę lub mleko oraz sól i przyprawę zarobić ciasto wyrabiać do 10 min.
odstawić do wyrośnięcia na 15 min
cebulę pokroić w piórka przesmażyć,zdjąć z patelni na pozostałym tłuszczu przesmażyć pieczarki,następnie wędlinę.
wyrośnięte ciasto przekładamy do foremki wyrównujemy smarujemy keczupem i posypujemy przyprawą,kładziemy pieczarki,salami i wędlinę,pomidor,cebulę,część sera,kukurydzę,pozostały ser i posypujemy przyprawą
pieczemy w nagrzanym piekarniku 25 min.w temp.180*C.