Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku domowa pizza kebab / gyros. Idealna na imprezę!
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2200
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 958
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23136
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i od razu łączymy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt dużej prostokątnej blachy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros, solą i pieprzem. Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, a cebulkę w piórka. Ciasto smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno: kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę, cebulkę oraz starty ser. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.