Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku domowa pizza kebab / gyros. Idealna na imprezę!
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i od razu łączymy z pozostałymi
składnikami. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt dużej
prostokątnej blachy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w
kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros, solą i pieprzem.
Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, a cebulkę w piórka. Ciasto
smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno: kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę, cebulkę oraz starty ser. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.
Kto z nas nie lubi drożdżowego placka z serem i ulubionymi dodatkami?! Mowa o...
Odsłon: 3921
Dziś mam dla Was rewelacyjny pomysł na domowe mięso do kebaba czy zapiekanki....
Odsłon: 1180
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53551
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166504
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 18
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53551
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14099
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166504
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 18
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i od razu łączymy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt dużej prostokątnej blachy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros, solą i pieprzem. Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, a cebulkę w piórka. Ciasto smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno: kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę, cebulkę oraz starty ser. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane karczochy z grilla
Przekąski
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Przekąski
Grillowany camembert z grillowanymi szparagami
Przekąski
Paluchy czosnkowe
Faszerowane karczochy z grilla
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 18
Naleśniki z parówkami, szynką i serem
Polecam bardzo smaczne, szybkie a za razem syte naleśniki z parówką, szynką i...
Odsłon: 39