Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku domowa pizza kebab / gyros. Idealna na imprezę!
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 277
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 538
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 719
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1147
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 229
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6116
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 277
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 538
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 719
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1147
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 229
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6116
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i od razu łączymy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt dużej prostokątnej blachy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros, solą i pieprzem. Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, a cebulkę w piórka. Ciasto smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno: kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę, cebulkę oraz starty ser. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.