Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna w smaku domowa pizza kebab / gyros. Idealna na imprezę!
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 133
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 133
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i od razu łączymy z pozostałymi składnikami. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt dużej prostokątnej blachy. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojonego w kostkę kurczaka obsypanego przyprawą kebab/gyros, solą i pieprzem. Pieczarki, paprykę i ogórki kroimy w plastry, a cebulkę w piórka. Ciasto smarujemy koncentratem, posypujemy ziołami prowansalskimi. Układamy kolejno: kurczaka, pieczarki, kukurydzę, ogórki, paprykę, cebulkę oraz starty ser. Pieczemy w temperaturze 210 stopni przez 15-20 minut, aż brzegi się zarumienią.