Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci z Bieszczad.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3197
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1872
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 517
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3197
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1872
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 517
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 50
Składniki
Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować i przenieść do formy posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Kukurydzę osączyć, kiełbasę pokroić w plasterki, paprykę oczyścić z nasion i również pokroić. Posmarować ciasto ketchupem i wyłożyć przygotowane składniki. Całość obłożyć plastrami sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 35 minut. Nadzienie możemy sobie zrobić dowolne według uznania.