Do góry

Przekąski Przepis na:

Pizza staropolska na proszku do pieczenia

Pizza staropolska  na proszku do pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15392

Dodano:

Odsłon: 1362

Przepis mojej Babci z Bieszczad.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • 375 gram mąki
  • 25 dag serka homogenizowanego naturalnego
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 jajko
  • 1 mały proszek do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • tłuszcz do formy
  • Składniki na nadzienie:
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pętko wiejskiej kiełbasy
  • 15 dag żółtego sera
  • ketchup
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Wymieszać wszystkie składniki, wyrobić ciasto, rozwałkować i przenieść do formy posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką.
    Kukurydzę osączyć, kiełbasę pokroić w plasterki, paprykę oczyścić z nasion i również pokroić. Posmarować ciasto ketchupem i wyłożyć przygotowane składniki. Całość obłożyć plastrami sera. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 35 minut.
    Nadzienie możemy sobie zrobić dowolne według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń